Ett gott proteinrikt kvargbröd
I morse fixade jag kvargbröd på mindre än en halvtimme och fick njuta av ett gott, varmt lite annorlunda bröd till frukost.
4 frallor kvargbröd
2,5 dl naturell lättkvarg
2 dl havregryn
2 msk chiafrön
1 msk pofiber
2 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 krm salt
Jag smaksatte med brödkryddor.
Rör ihop alla ingredienser och forma fyra bullar som du plattar till lite.
Grädda i ugnen på 180° i 17-18 min på bakplåtsklädd plåt.
Smakade så gott med kalkon och tomater och mättade jättebra!
130 kcal/fralla eller 4 sp om du är viktväktare.
Kanske vill du också testa ett supergott bönbröd? Recept här -> Baka ett gott bönbröd
Receptet hittade jag här och jag följde det men la till brödkryddor för det gillar jag.