Enkelt fröknäcke med chiafrön
Fröknäcke är ett jättegott alternativ till vanligt knäckebröd och du gör det lätt själv i ugnen.
Det här är dessutom ett glutenfritt fröknäcke med chiafrön, som näringsmässigt är rena hälsobomberna!
Fröknäcke med chiafrön
ca 16 bitar
1 ¾ dl bovetemjöl eller mandelmjöl (glutenfritt)
1 dl chiafrön
¾ dl skalade sesamfrön
¾ dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 tsk fiberhusk
2 krm salt
½ dl rapsolja
2 ½ dl vatten, kokhett
Toppa med flingsalt
Gör så här
1. Sätt ugnen på 160 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt olja och vatten och rör ihop allt till en geléaktig smet.
2. Kavla ut degen tunt på en ugnsplåt mellan två bakplåtspapper. Dra bort det övre papperet. Strö över lite flingsalt.
3. Skär degen i ett rutmönster med en pizzaslicer eller en vass kniv.
4. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 60 min. Låt det svalna på plåten. Låt brödet stå kvar i ugnens eftervärme om det inte stelnat helt i mitten.
Detta är bland det bästa jag vet, mums 🙂
Jaa, med flingsalt är det farligt gott! 😀
Eller hur! 🙂
Det där ska jag prova att göra!
Ja! Gört! 🙂