Racerapport – Stockholm city tunnelrun 

Årets första lopp – Stockholm city tunnelrun

Inte för att jag direkt raceade på loppet i lördags, men jo det gick faktiskt riktigt bra. Jag hade förvånansvärt pigga ben med tanke på hur lite löpträning jag har gjort under vintern. Men målet var genomförandet och upplevelsen och precis så blev det!

Dagens enda minus

Vi bodde på Park Inn i Solna, för övrigt ett schysst hotell där man bor supernära tunnelbanan (eller är det pendel och vad är egentligen skillnaden? *lantisistan*) och mitt i ett köpcentrum.
Vi skulle starta redan 9 på lördagsmorgonen men receptionen hade lovat fixa frukostpåse till oss.
Helena stack ner och hämtade den vid sju och då skulle vi ha god tid på oss att äta och göra oss i ordning.
Men här kom typ dagens enda minus. Alltså, gör om gör rätt och tänk till när det gäller frukostpåsen va?
Vi hade sagt till om grovt bröd, helst osötad yoghurt och gärna ägg. Vi fick rostfranska med ost och kalkon på, och rostfranska som inte är rostad, det är INTE gott.. vi fick yoggi, två bananer och juice. Jag åt en macka och en banan, sen hade jag en proteinshake med mig som jag också tog. Men det blev lite för lite frukost och jag tror att jag fick sota för det efter loppet. Men mer om det sen.

tunnelrun

Dags för start

Vi kom fram till starten vid Karolinska institutet i rätt lagom tid, vi hann sätta på oss västarna och jag hann kissa. Lite uppvärmning och sen var vi iväg. Första två kilometerna gick runt vid Karolinska institutet.  Det är nåt speciellt att springa när alla ha lika västar på sig och lika pannband. Tempot var ganska lågt, vilket passade mig bra för då hann jag bli varm och få upp flåset. Jag träffade på Anna och Sara, två tjejer som jag bara känner vid nätet, så det var riktigt kul.
Benen var pigga och flåset bra, men visst kändes det att jag inte sprungit på asfalt sen förra sommaren….

Jag sprang ju även när tunnelrun norra länken gick för ett par år sen, och jag måste nog säja att jag tyckte att den upplevelsen var lite roligare. Kalle Moreus på repeat var inte kul till exempel. Men Stockholm starlightkören var ett uppiggande inslag! Och ljusspel i tunneltaket är kul att se när man springer. Och när vi passerade under Maria kyrka (tror jag det var) så hade man byggt upp gravstenar och en orgel, lite spöklikt sådär.

tunnelrun

Värre än Aborrbacken

Sista biten var rätt tung med ett par riktigt jobbiga uppförsbackar, värre än Aborrbacken på Lidingöloppet…. 13% lutning tror jag att det stod på nån skylt. Då fick jag stumma ben och valde att gå uppför. Jag kände att det var onödigt att slösa energi när jag visste att jag inte skulle orka springa hela vägen upp i alla fall.

Jag gick i mål på en tid som jag är riktigt nöjd med! Mitt mål var ju genomförande och upplevelse och då blev det! Jag var glad och sprang i mitt eget tempo hela vägen!
Såklart superkul också att jag och Helena gjorde det tillsammans, även om hon sprang ifrån mig som vanligt 😉 Men det är nåt speciellt att göra såna här grejer med en kompis som gillar det lika mycket som en själv.

7,6 km blev det, längsta distansen i år för mig och jag ska erkänna att benen var trötta efteråt. Flåset är det inget fel på men några vana löparben, det har jag inte just nu.

Men magen då

Nåt som stör mig mig lite är att jag får problem med magen efter att jag har sprungit lopp. Det har varit så efter flera lopp, jag får så vansinnigt ont i magen! Det känns nästan som magkatarr, det krampar och gör ont och det blir inte bättre är jag äter heller.
den här gången hade jag ont i magen till och från hela dagen efter loppet och även i går.
En teori är att jag äter för lite innan loppet och blir ”för” tom på nåt sätt. Jag är stor och förbrukar ju rätt mycket energi när jag springer. Men det knepiga är ju att det inte blir bättre när jag äter efteråt.
Jag får försöka testa mig fram lite och äta mer innan start nästa gång och se om det gör skillnad..

Men bortsett från magkrångel, så var det en himla härlig fömiddag som sen fortsatte med lunch på Mall of Scandinavia, lite shopping, VM-kval Sverige mot Vitryssland på Friends arena och en god indisk middag!

Tack Stockholm för ännu ett roligt tunnelrun!
Ps! Nästa gång vill jag ha medalj 😉

 

About Camilla Lind

Page with Comments

  1. Låter som ett kul lopp! Har också haft sådär i magen efter lopp. Typ som mensvärk fast värre och högre upp. Till och från resten av dagen. Min teori är att muskler/ligament i magen inte är vana på något vis. Men har inte riktigt hittat nån orsak heller.

    1. Hm, jag får testa mig fram. Tycker det är skumt att det bara kommer efter tävling. Iof har jag nog fått det efter långpass över 15 km nångång. Stärker isåfall teorin om att jag ”går tom” på energi..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *