Östra Granfjällsrundan- en riktig fjälltur

Östra Granfjällsrundan- en riktig fjälltur

Förra helgen drog jag och Helena till Stöten. Målet för dagen var att åka Ö:a Granfjällsrundan.

Man åker sittlifter upp och det var ju också nåt att vara lite nervös för. Till skillnad mot när man åker slalom så får man inte ha längdskidorna på fötterna i liften utan man måste hålla i all utrustning. Och som alla vet är ju längdskidor rätt långa… nåja, vi kom upp iallafall om än var det lite skräckfyllt!

Sen började dagens äventyr! Vädret var fullkomligt magiskt med strålande sol och nån plusgrad. Inte så supersnabba spår men det var förstås helt fine för mig haha jag som inte gillar när det går alltför fort!

Man tar wc-liften upp på fjället

Vi skidade iväg och det gick lite neråt och uppåt för att sen komma en rätt så brant backe uppför. Solen värmde och svetten lackade!

Här har vi precis kommit uppför den långa branta backen.

Vi skidade på svagt uppför. Så fantastiskt vackert och en fjällkänsla som jag faktiskt inte upplevt i Sälen tidigare. Jag var också rätt glad för att spåren var fina men mjuka så någon racerfart blev det inte direkt. Jag hade nog tyckt att det varit lite läskigt annars. Men jag fick träna på att ploga i backarna 😉

Ja, du förstår ju hur lycklig man blir av en sån här tur!

Vi fikade vid Närfjällsstugan. Det medhavda kaffet och smörgåsen smakade riktigt bra och det var skönt att få sitta i solen och vila en stund.

Närfjällsstugan
Glada, solbrända och skidlyckliga

Sen skidade vi hemåt. Jag hade hört att det var en flack tur men det håller jag nog inte riktigt med om. Det var långa och många backar både upp och ner även om stigningarna inte är så brant.

Efter en 16 km fantastisk skidtur var vi tillbaka vid liften och tog sittliften ner.

Jag kan verkligen rekommendera den här turen. Utsikten är makalös! Man ser galet långt åt alla håll. Trysilfjäll och Städjan tex. Kanske skulle jag inte säja att det är en nybörjartur, det beror lite på hur skrajsen man är. Jag hade inte åkt den här turen förra vintern men nu kändes det bra. Man bör kunna ploga om man tycker att det går för fort iallafall.

Vilken dag vi fick! Tänk att det här är mitt hemma!

About Camilla Lind

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *