Om att älska choklad och om att förändra livet

Choklad och att vara lat

I helgen hade jag ett samtal med en vän och vi pratade om förändringar i livet. Vi reflekterade en del över att jag nog har förändrats en hel del senaste åren.
Att jag har gjort många förändringar och att jag inte är samma person som för bara 7-8 år sen.
Men faktiskt så gillar jag fortfarande att ligga i soffan och äta choklad. Jag kan vara lat och bekväm men jag har också insett att jag inte vill leva utan att utmana mig själv. Jag har insett hur mycket roligare  livet  blev när träningen blev en del av mitt liv.
Så visst har jag förändrats, till det bättre tycker jag förstås då 😉

Så när du ser mig komma joggandes och svetten sprutar, eller på cykeln kämpandes uppför en backe eller kanske när jag stånkande och stönande drar upp en tung skivstång från marken, så är det faktiskt så att jag tycker att det är roligt och att jag gör det för att jag gillar det!

Förändringar måste vara långsiktiga

Jag har insett att det är viktigt att förändringar är långsiktiga. Jag har inte alltid tänkt så, men med åren insett att de där snabba fixarna sällan är hållbara.
Jag ska ha en plan för träning och mat men den ska heller aldrig vara så fast att det inte går att ändra på den om det behövs.

Min kropp är sänkt med tanke på min hypotyreosJag har en långsam ämnesomsättning i och med min hypotyreos, och jag har extremt lätt att lägga på mig vikt.
Så är det bara, det är det jag har att förhålla mig till. Men jag är säker på att min kropp mår bättre av bra mat med mycket näring och träning.

Det finns ingen quickfix – en klyscha som är sann

Min förändring är hållbar och tänket är hela tiden långsiktigt.
Jag slutar inte träna under långa perioder och jag överäter inte under långa perioder.
Förr kunde jag viktväkta i tre månader för att sen falla tillbaka i gamla vanor i sex månader innan jag hoppade på nästa diet.
Det blev så för att jag inte hade nån plan, jag hade inte förstått att jag måste göra långsamma förändringar för att kunna hålla dem.
Jag föll för qucikfixen, precis som så många andra.
Det finns ingen quickfix och ingen genväg till en stark och välmående kropp och själ.
Även om jag just nu följer #kostutmaningen2017 så är det ingen diet, även om jag lite ironiskt använder den hashtaggen på Instagram. Maten jag äter är helt vanlig och det är inget konstigt alls med den. Anledningen att jag hoppade på den var för att få lite hjälp med att hitta portionsstorlekar och hitta mat som jag håller mig mätt på men ändå kan gå ner i vikt på. Trots att jag har hypotyreos.

En sak är i alla fall säker. Det är att den livsstilen som ledde till övervikten kan man aldrig gå tillbaka till.

About Camilla Lind

Page with Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *