High on life trots sjukdomsbesked

Hur ska jag förmedla den lyckokänsla som bubblar? Euforin som far genom kroppen när jag med lätta steg joggar framåt i långsam fart. Ren lycka!

Jag har fått artros i mitt vänster knä. Det knä som jag skadade illa i en bilolycka för många år sedan och att det utvecklats artros pga alla operationer och ingrepp är inte alls konstigt om än trist.

Jag har alltid anpassat livet och träningen en del efter mina begränsningar i knät men under våren har jag haft en ganska lång period med ohyggligt mycket värk. Värk som varit ihållande oavsett om jag tränat eller vilat. Och som värst nattetid med många sömnlösa nätter som följd. Inga värktabletter har hjälpt heller. Minst värk har det varit när jag varit i rörelse eller tränat.

Så för ett par veckor sedan blev jag undersökt av läkare, fick en kortisonspruta i knät och en röntgentid. Idag har jag varit hos fysioterapeuten.

Min största oro var att få begränsningar i det jag älskar att göra mest – att träna och röra på mig på olika sätt.

Men jag får fortsätta träna som jag gör, med några mindre förbehåll och saker att tänka på och lite rehab för att stärka vissa muskler runt knät. Träning och särskilt varierad träning är det som hjälper mest vid artros.

Jag ska förstås också fortsätta jobba på att gå ner i vikt. Men 13 kg hittills gör förstås stor skillnad på belastningen.

Och jag får fortsätta springa.

Så idag joggade jag en långsam tur med hundarna. Och som jag njöt ❤️

En dag i framtiden kanske jag måste göra en knäplastik men den dagen den rehaben 😉

About Camilla Lind

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *