Sockerfri snickerskaka

En sockerfri snickerskaka, supergott till fikat! Den tar lite tid att göra men är värd det.

Sockerfri snickerskaka

Du behöver:
6 stora msk kokosolja
0.75 dl kakao
6 msk honung, alternativt sukrin eller agave
4 stora msk jordnötssmör

Gör så här:
Smält kokosolja och sötning i en kastrull på låg värme, alternativt över ett vattenbad. Tillsätt kakao och jordnötssmör och rör försiktigt ihop till en jämn smet, fortfarande på låg värme.
Häll över smeten i en burk klädd med bakplåtspapper och låt stå i kylskåpet i 1-4 timmar beroende på hur tjock du gör den. När kakan stelnat rör du i en kastrull på låg värme ihop ett jordnötslager på 3 msk jordnötssmör, 1 msk honung och 1 msk kokosolja.
Häll lagret över kakan, strössla lite flingsalt ovanpå och låt stelna ytterligare en stund i kylskåp.

Ät som den är eller med lite bär och honung!

Sockerfri snickerskaka

About Camilla Lind

Page with Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *