Ett gott proteinrikt kvargbröd

I morse fixade jag kvargbröd på mindre än en halvtimme och fick njuta av ett gott, varmt lite annorlunda bröd till frukost.

4 frallor kvargbröd

2,5 dl naturell lättkvarg
2 dl havregryn
2 msk chiafrön
1 msk pofiber
2 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 krm salt
Jag smaksatte med brödkryddor.

Rör ihop alla ingredienser och forma fyra bullar som du plattar till lite.
Grädda i ugnen på 180° i 17-18 min på bakplåtsklädd plåt.

Smakade så gott med kalkon och tomater och mättade jättebra!

130 kcal/fralla eller 4 sp om du är viktväktare.

Kanske vill du också testa ett supergott bönbröd? Recept här -> Baka ett gott bönbröd

Receptet hittade jag här och jag följde det men la till brödkryddor för det gillar jag.

 

About Camilla Lind

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *