Enkelt fröknäcke med chiafrön

Fröknäcke är ett jättegott alternativ till vanligt knäckebröd och du gör det lätt själv i ugnen.
Det här är dessutom ett glutenfritt fröknäcke med chiafrön, som näringsmässigt är rena hälsobomberna!

Fröknäcke med chiafrön

ca 16 bitar

1 ¾ dl bovetemjöl eller mandelmjöl (glutenfritt)
1 dl chiafrön
¾ dl skalade sesamfrön
¾ dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 tsk fiberhusk
2 krm salt
½ dl rapsolja
2 ½ dl vatten, kokhett

Toppa med flingsalt

Gör så här

1. Sätt ugnen på 160 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt olja och vatten och rör ihop allt till en geléaktig smet.

2. Kavla ut degen tunt på en ugnsplåt mellan två bakplåtspapper. Dra bort det övre papperet. Strö över lite flingsalt.

3. Skär degen i ett rutmönster med en pizzaslicer eller en vass kniv.

4. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 60 min. Låt det svalna på plåten. Låt brödet stå kvar i ugnens eftervärme om det inte stelnat helt i mitten.

fröknäcke med chiafrön

About Camilla Lind

Page with Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *