Kan vem som helst träna CrossFit?

En självklarhet att alla kan och får träna precis vad som helst

Jag tycker verkligen att träning är något som ska vara för alla. Man ska inte behöva fundera på om man passar in eller inte.
Alla är värda att få träna precis vad de vill.
Numera tränar jag vad jag vill och vart jag vill. Jag tänker sällan på vad andra ska tänka om mig.

Det är inte viktigt, jag vet vad jag kan och vad jag vill men det har ju inte alltid varit så.
Så jag förstår att man tvekar och kanske till och med är lite rädd för att prova något nytt.
Men jag vill verkligen peppa och pusha dig till att våga ta steget!
Det borde verkligen vara en självklarhet som aldrig kan ifrågasättas.

Läs även 
–> För tjock för att gå på gymmet

Nyfiken men vågar inte?

När det gäller CrossFit, så vet jag många som är nyfikna, men som inte vågar prova. Jag har en kollega som sa en gång ”jag ska bara bli lite mer vältränad innan jag provar….”
Men det blir ju helt fel, vi tränar ju för att bli vältränade/må bra/orka mer/ha roligt/nå nya mål.
Jag menar att CrossFit verkligen är för alla. Precis som gymmet, löpningen, bodypumpen, spinningen, cyklingen, skidåkningen eller vad det nu må vara som man vill göra.


Jag tränar CrossFit sen juni 2015. Jag älskar fortfarande min löpning men CrossFiten har tagit en stor plats i mitt träningsliv.
Här har jag hittat en samhörighet, fantastiska människor att träna med (och även att umgås utanför träningen med) och CrossFit är en träningsform som alltid utmanar mig.
Men det var verkligen inte en självklarhet att jag skulle prova. Både för att jag inte vill jämföras med andra men framför allt för att jag inte såg mig själv som att jag kunde och att jag skulle passa in. Följer man CrossFitkonton på Instagram så kan man bli både avskräckt och inspirerad. Jag blev både ock. Jag såg dem som elitatleter men det som de gjorde kändes  helt ouppnåeligt för mig.
Men jag har ändrat uppfattning, och jag är så himla glad för att jag vågade följa med min kompis på de där nybörjarpassen. För att gå på introduktionskurs eller nybörjarpass är något jag rekommenderar. Det tar bort det läskiga i det och man får en bra genomgång och förståelse.

Kan vem som helst träna CrossFit?

Ja, jag tycker verkligen det!
I CrossFit är det ett moment som absolut kan upplevas som“tävlande” i och med att man gör övningar på tid och då göra så många repetitioner som möjligt, och visst dras jag med i det också.
Men jag vet ju mina förutsättningar och jag kan inte utgå från något annat. Jag kan heller inte jämföra mig själv med någon som är både 20 år yngre och 20 kg lättare.
Jag är starkare än många andra tjejer i flera övningar, men jag är också tung.
I slutänden är det ändå sig själv som man tävlar mot, och man gör det alltid på sina egna villkor.

Jag har aldrig känt mig mindre värd, uttittad eller på något sätt utanför när jag varit i boxen.
Jag upplever att alla är väldigt bra på att peppa och stötta varandra, oavsett olika förutsättningar och jag upplever att allas PR (personrekord på en övning) är lika mycket värda.
Alla har sin plats och alla är lika välkomna!

Var Stark, Stolt och Rakryggad – Alltid! 


About Camilla Lind

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *