Att övervinna rädslan

Alla har vi våra hjärnspöken och saker som vi är lite rädda för när det gäller träning, eller hur?
Mina hjärnspöken är pullups, boxjumps och att åka nerför i backar på längdskidor.
Och ja, jag vet att enda sättet är att försöka om och om igen, tills man sätter det.
Pullups, det klarar jag ändå helt ok nu. Med gummiband förstås men det har ingen betydelse. Jag vågar i alla fall göra dem!
Nerförsåkning på smala längdskidor… nja, där är jag inte riktigt än. Vissa dagar är jag modigare än andra men det beror helt på hur brant backen är. Men jag kämpar på.
Samtidigt som jag tänker att det faktiskt är ok att ta av sig skidorna och gå nerför backen.

Att övervinna rädslan för boxjumps

Men det jag egentligen skulle komma till var att igår övervann jag den värsta rädslan för boxjumps!
Det vill säja, att hoppa jämnfota upp på en box. I CrossFit finns det två olika höga boxar, jag tror att den lägsta är 45 cm.
Men oavsett så är det jättehögt när man är skrajsen.
Jag klarade det första gången i höstas, men då avslutade jag med att krascha in i lådan och riva upp ett sår på smalbenet. Blodet rann och jag har fick ett stort blåmärke och ett ärr som minne.
Efter den kraschen har jag inte vågat hoppa på lådan, jag har hoppat upp på andra saker som varit lägre men lådan blev jag helt enkelt rädd för.
Igår skulle vi hoppa så många hopp som möjligt på 45 sekunder (x 6 gånger tror jag), det ingick i en cirkel med kettlebell snatch, pullups och handstående.
Anna, min fina kompis, pushade och peppade mig att våga hoppa en gång och sen en gång till. Sen kom vi överens om att jag skulle bara hoppa så många gånger som det kändes ok och inte tänka på tiden.
Jag tror att jag hoppade mellan 5-6 gånger varje varv. Så himla stolt över mig själv!

Tack Anna ♥

övervinna rädslan för boxjumps

Instagram finns en rolig bild på mig där jag hoppar….. .-)

About Camilla Lind

Page with Comments

  1. Jag förstår verkligen din rädsla, är livrädd för att slå i smalbenen! :O På mitt gym har vi sådana lådor i oika höjd som har lite vaddering på kanterna, så man slipper slå sig så förbaskat, men har ändå inte riktigt vågat prova. Fast det beror nog mest på att jag helt saknar spänst och vet inte om jag skulle kunna ta mig upp haha ^^

    1. Nä, det är läskigt. Men roligt när man klarar förstås! Jag skulle också önska att vi hade lådor med lite vaddering!

  2. Ser faktiskt ut som en läskig låda ju! Rädslor är läskiga oavsett, de går ju liksom inte att styra. Men så härlig känsla sedan när man övervinner dem. Starkt jobbat!

  3. Kommer ihåg när Rickard (min man) ville att jag skulle hoppa upp på en stol. Jag var livrädd, helt säker på att den skulle rasa under min tyngd. Rädslan vann den gången, men det är bara på´t igen. Kanske…. hehe.

    1. Jag skulle möjligtvis vara rädd för att stolen är för smal 😳 men ja, det är ju lite grymt att övervinna sin rädsla. Kör hårt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *